SENZALA CAPOEIRA BEOGRAD

CONTRAMESTRE AXÉ CANARINHO

Da biste se bavili kapoerom, nisu vam neophodne fizičke ili psihičke predispozicije. Za početak, potrebna je dobra volja!

PRIJAVITE SE

Probajte, besplatno prvi trening!

RANGIRANJE

O pojasevima - u kapoeri postoje stepeni koji su prikazani konopcima različitih boja. Ne postoje zvanična pravila kako i zašto se dobija sledeći stepen, sve je na proceni vašeg instruktora i odobrava se od strane vašeg Mestrea u kapoeri, tako da odmah zaboravite na stres pripreme za neka egzotična i naporna polaganja. Naravno, ponekad dolazi do situacija da vidite da izuzetno visoki stepen kapoere radi tehnike lošije od nekog ko trenira mnogo kraće. Međutim pri gradiranju nisu bitne samo tehnike, već i poznavanje strategije, kretanja, muzike, istorije i tradicije kapoere.

Tako da capoeiristi uglavnom o pojasu razmišljaju kao o nečemu sto drži pantalone. Evo liste stepena, da vidite koliko vrhova ima venac kapoera planina, ali pamtite - bitan je uspon, a ne vrh! A i posle najvišeg vrha, ima još mnogo, bar tako kažu Mestrei kapoere.

Corda Branca -BATIZADO - Beli
Corda Amarelha - Žuti
Corda Laranja - Narandžasti
Corda Cinza – Sivi

GRADUADO
Corda Azul - Plavi
Corda Verde - Zeleni

PROFESSOR
Corda Roxa - Ljubičasti

CONTRA MESTRE
Corda Marrom - Braon
Corda Vermelha/Amarelha - Crveno/Žuti

FORMADO - MESTRE
Corda Vermelha - Crveni

Rangiranje u Capoeiri

Ovo je sistem usvojen od strane Grupo Senzala, druge grupe imaju druge boje. To sve čini naš kapoera svet punim različitosti i varijacija koje su osnova dobre kapoera igre!